Close

PROJEKT »RAZVOJ INTERAKTIVNEGA SPLETNEGA ORODJA ZA DELODAJALCE ZA NAČRTOVANJE, IZVAJANJE IN EVALVACIJO UKREPOV S PODROČJA PROMOCIJE ZDRAVJA NA DELOVNEM MESTU« (ISOP)

Članki

O dopustu

Aktiven počitek je ravno tako pomemben, kakor delo. Zakaj je pomembno, da si vsaj enkrat letno privoščimo več dni trajajočo dopustniško odsotnost z delovnega mesta in kako kar najdlje ohraniti njene pozitivne učinke, si preberite v članku o dopustu.

Usklajevanje dela in družine

Prepletanje dela in zasebnega življenja je dandanes neizogiben del našega vsakdanjika. Usklajevanje teh dveh vidikov delovanja zato predstavlja vedno večji izziv za posameznika. Njuno ustrezno uravnoteženje namreč pomembno vpliva na naše počutje in zadovoljstvo z življenjem na sploh. Obstaja nekaj uporabnih priporočil, kako lažje doseči omenjeno ravnovesje, o katerih si preberite v članku o usklajevanju dela in zasebnega življenja.

Ustvarimo si prijetno delovno okolje

Prijetno delovno okolje dobro vpliva na naše zdravje in dobro počutje na delovnem mestu ter zvišuje motivacijo za delo. Kako delovno okolje vpliva na nas, ni le odgovornost delodajalca, temveč lahko za dobro počutje veliko naredimo tudi zaposleni sami zase. Nekaj namigov, kako to storimo, si preberite v članku Ustvarimo si prijetno delovno okolje.

Poskrbimo za varnost na delovnem mestu in doma

Zagotavljanje ustreznih pogojev za varnost in zdravje na delovnem mestu je v domeni delodajalca, zaposleni pa mora tovrstna navodila in pravila spoštovati in jih upoštevati. Vendar sta tudi dom in prosti čas, ki ju praviloma povezujemo z varnostjo, sproščenostjo in udobjem, okolji, v katerih se pojavljajo očitni dejavniki tveganja za našo varnost in zdravje. Dejavnike tveganja tako na delu kot na zasebnem področju našega življenja lahko odpravimo ali vsaj zelo zmanjšamo z upoštevanjem priporočil in nasvetov za varnost na delovnem mestu ter doma.

ZDS

SGZ

Projekt »Razvoj interaktivnega spletnega orodja za delodajalce za načrtovanje, izvajanje in evalvacijo ukrepov s področja promocije zdravja na delovnem mestu« je na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2015 in 2016 finančno podprl Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.