Close

PROJEKT »RAZVOJ INTERAKTIVNEGA SPLETNEGA ORODJA ZA DELODAJALCE ZA NAČRTOVANJE, IZVAJANJE IN EVALVACIJO UKREPOV S PODROČJA PROMOCIJE ZDRAVJA NA DELOVNEM MESTU« (ISOP)

Zloženke

Zdrava prehrana

Zdrava prehrana je temelj dobrega počutja. Zelo preprosto jo dosežemo že z majhnimi spremembami na krožniku. Katere izbire so zdrave, preberite v zloženki o zdravi prehrani.

Telesna dejavnost

Vedno več sedečega dela ne povzroča le nabiranje neželenih kilogramov in zmanjšano gibljivost, temveč tudi številne kronične bolezni, ki vplivajo na kakovost življenja in skrajšajo življenjsko dobo posameznika. Z upoštevanjem praktičnih nasvetov iz zloženke o telesni dejavnosti lahko v vsakdan vnesemo več gibanja in s tem izboljšamo kakovost življenja.

Tehnike sproščanja

Stres na delovnem mestu, kopica obveznosti doma, skrb za družinske člane, notranji nemir in slaba kvaliteta spanja… Zveni znano? Potem je skrajni čas, da se naučite ene izmed tehnik sproščanja in poskrbite tudi za svoje duševno zdravje. Ne le da s sproščanjem umirimo misli in notranjo napetost, temveč tudi vplivamo na fiziološke procese v telesu – znižamo krvni tlak, srčni utrip, se razbremenimo in občutimo novo energijo.Odvajanje od kajenja

Odvajanje od kajenja ni preprosto; zahteva veliko volje, vztrajnosti in podpore bližnjih. Vendar se opustitev te nezdrave navade splača tako za aktivnega kadilca, kakor tudi pasivne kadilce, ki so izpostavljeni številnim negativnim učinkom strupenih snovi v cigaretah in cigarah. Zloženka o odvajanju od kajenja je tako namenjena vsem, ki želite živeti v bolj zdravem telesu in okolici. Preberite si nasvete za lažje odvajanje od kajenja. Svoje znanje o odvajanju od kajenja pa lahko preverite tudi v križanki.

ZDS

SGZ

Projekt »Razvoj interaktivnega spletnega orodja za delodajalce za načrtovanje, izvajanje in evalvacijo ukrepov s področja promocije zdravja na delovnem mestu« je na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2015 in 2016 finančno podprl Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.